Sajtószoba

Videók, újságcikkek

Még újabb munkahelyek

Még újabb munkahelyek

Új megmunkálógépeket vásárolt nemrégiben a veszkényi Met-Na Kft. A fejlesztés 200 millió forintba került.Kisalföld Online: 2006-12-27

200 millió forintos beruházást hajtott végre a közelmúltban a veszkényi Met-Na Kft. A járműipari és gépalkatrészeket gyártó cég idén húsz új alkalmazottat vett fel, jövőre ugyanennyi munkatárssal bővítenék a vállalkozást. A fejlesztést hitelből, pályázati támogatásból és önerőből finanszírozták.

Folyamatos fejlesztés

Nagy Béla, a húszéves vállalkozás ügyvezető igazgatója a Kisalföldnek elmondta: jelenleg hetven alkalmazottat foglalkoztatnak, de a létszámot szeretnék bővíteni. Most két megmunkálógép vásárlásával fejlesztették a technológiát és még további terveik is vannak. Nagy Béla a nehézségekről is beszélt.

– Sokkal nehezebb gazdasági feltételek között dolgozunk, mint korábban. Mi igyekszünk a nyereséget visszaforgatni a cégbe, folyamatosan fejlesztünk, újítunk – mondta. – Vannak azonban olyan intézkedések, amelyek hátrányosan érintenek bennünket. Ilyen például a nemrégiben bevezetett 4 százalékos szolidaritási adó, amit a nyereségünk után fizetünk.

Versenyben maradni

A kis- és középvállalkozásoknak fizetniük kell, vannak viszont olyan multik, akik ezalól felmentést vagy kedvezményt kapnak. Egyforma elbírálást kérnénk, hogy versenyben maradhassunk a piacon. Ehhez jönnek még a megemelt energiaárak, amik szintén igencsak érintenek bennünket.

Szakemberek kellenek

A gondok ellenére további fejlesztéseket terveznek a Met-Na Kft.-nél. Bővíteni szeretnék a profilt. Az alkatrészgyártás mellett komplett egységeket szerelnének össze, ami újabb munkaerő-fejlesztést is eredményezne. Ehhez azonban új üzemcsarnokra lesz szükség, és persze jó szakemberekre. Nagy Béla szerint az utánpótlás manapság nem éppen kielégítő. „Forgácsoló-szakmunkásokból hiány van jelenleg, ami annak köszönhető, hogy az ágazat az 1990-es évek elején leépült és azóta sem lett népszerű szakma. Igény pedig már lenne rá, bízom benne, hogy a jövőben ez a probléma is megoldódik" – jegyezte meg a veszkényi cégvezető.

Dátum

2006. december 27.

Cimke

Újság

Facebook

TÉRKÉP

GDPR - © 2019 Copyright. Designed by Met-Na