Sajtószoba

Videók, újságcikkek

Százhúszmilliójukat szánják új irodaházukra

Százhúszmilliójukat szánják új irodaházukra

A termelési beruházások nyomán kinőtte irodaházát a veszkényi Met-Na. A cég százhúszmillió forintjából új irodaházat épít és még mindig keres fémipari szakembereket.Kisalfold Online: 2014-10-03

Százhúszmillió forintos összköltséggel új irodaházat épít a veszkényi Met-Na kft. Nagy László cégvezető hangsúlyozta, semmiképpen sem a fényűzés vezette a beruházási szándékot. – Az utóbbi évek folyamatos gyártás- és raktárfejlesztése nyomán napjainkra 8500 négyzetméteren dolgozunk, közel kétszázan. A termelésbe bevont gépek egyre nagyobb száma is komoly adminisztratív hátteret kíván, melynek kiszolgálása most már nem megy a jelenlegi irodaméretekkel – mondta Nagy László. Ezért egy 300 négyzetméteres, csupa üveg-acél irodaházat építenek, melynek tervezése a tavalyi év elején kezdődött. Már áll a szerkezet, a régi irodaház fölé építették az újat, így most épület van az épületben.

– Amint az új iroda kész, felköltözünk az emeletre és átalakítjuk a földszinti részt is – mondta a cégvezető. Az új épületben 40 fős, egybenyitható tárgyaló, irodák és kiszolgálóhelyiségek kapnak helyet egy fogadócsarnokkal együtt. A gépészet kialakításakor megújuló energiát terveztek, melyben mind a fűtést, mind a hűtést egy levegőkeringető rendszerrel oldják meg. Az új iroda újabb munkahelyeket is jelent, több mérnök felvételét tervezi a cég.

A helyi gazdaságfejlesztés egyik feladata az, hogy a cégek támogassák a helyi vállalkozókat megrendelések biztosításával is. Ebben is élenjár a Met-Na, hiszen az új iroda jó részét – nem egy esetben saját – helyi szakemberek építik. „Az üvegtáblákon túl helyiek készítik az alapot, a fémszerkezetet" – tette hozzá a Met-Na tulajdonosa.

Amint arról már többször is írtunk, a jelenleg 185 munkatárssal dolgozó vállalkozás állandó szakemberhiánnyal küzd, ennek ellensúlyozására maguk képzik munkatársaikat.

– Napjainkban eddig a legtöbb, tíz tanuló tölti nálunk szakmai gyakorlatát. Évek óta hagyomány, hogy a végzetteket tovább foglalkoztatjuk, melyre pályázati forrásokat is tudunk szerezni – mondta Nagy László.
A veszkényi Met-Na cégként is kiveszi részét a helyi közéletből, óvodát, iskolát és sportot, de a község közösségi programjait is támogatja. A cégvezető szándéka szerint a veszkényi közéletben tevékenyebben is szeretne részt venni. Úgy véli, a fiatalok kifejezett feladata lakóhelyük minél erőteljesebb fejlesztése.

Dátum

2014. október 03.

Cimke

Újság

Facebook

TÉRKÉP

GDPR - © 2019 Copyright. Designed by Met-Na