Sajtószoba

Videók, újságcikkek

Kisalföld: Presztízs-gála

Kisalföld: Presztízs-gála

Presztízs-gála: kitüntették a régió legkiválóbb, példamutató cégeit, vállalkozóit - fotók


Kisalföld online cikke (2018-11-18)

A Presztízs-társaság újabb hat vállalkozóval, üzletemberrel, közéleti személyiséggel bővült, a díjakat ma adták át Pannonhalmán nagyszabású gála keretében. Tizenhetedik alkalommal ismerték el azokat, akik hozzájárultak a megye és a térség gazdasági sikereihez.

"Csak akkor születtek nagy dolgok, ha bátrak voltak, akik mertek" - Ady Endre versének (A tűz csiholója) egy részlete a gálán a Rába néptáncegyüttes művészeinek előadásában hangzott el, jól reprezentálva a Presztízs-díj eszmeiségét. Hat vállalkozó, üzletember, közéleti személyiség vehetett át elismerést tegnap. Akárcsak egy esztendeje, a nagyszabású gálának a Pannonhalmi Apátság koncertterme adott otthont. A Kisalföld Presztízs-díjat 17 éve hívta életre lapunk azzal a céllal, hogy minden évben elismerést kapjanak a térség legkiválóbb, példamutató cégei és azok, akik hozzájárulnak Győr-Moson-Sopron megye és a régió gazdasági sikereihez.

Bényi Ildikó műsorvezető bevezetőjében röviden ismertette a díj születésének történetét, kiemelve, hogy annak ismertsége átnyúlik a megyehatáron. A házigazdaként megszólaló Hortobágyi Cirill főapát elmondta, hogy a díjazottak hozzájárulnak a térség gazdasági stabilitáshoz, ezzel pedig az itt élőkboldogulásához, végezetül pedig felhívta a figyelmet az osztozás felelősségére is. Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő az ország előtt álló kihívásokról beszélt. A díjalapító Lapcom Zrt. nevében Kovács Tibor vezérigazgató úgy fogalmazott: az idő az, ami megmutatja az igazi értékeket. Pintér-Péntek Imre megyei kamarai elnök zárszavában köszönetet mondott mindenkinek, aki közreműködött a díj és a gála létrejöttében.

Az év vállalkozása idén az Andest Bt., az év nagyvállalkozása az Erbslöh Hungária Kft. lett; az év üzletembere díjat Nagy László, a veszkényi Met-Na Kft. ügyvezető igazgatója érdemelte ki. A megyei iparkamara innovációs Ikarosz-díját dr. Bérces Attila vehette át. A korábbi díjazottakból alakult Presztízs Díjasok Társaságának kitüntetettje dr. Rechnitzer János lett, a Kamarai Presztízs-díjat a Wolf Orvosi Műszer Kft. elhunyt tulajdonosa, Farkas Szilárd kapta posztumusz; özvegye, Farkas Szilárdné Papp Judit vette át az elismerést.

A 17. gálát színvonalas művészi produkciók gazdagították; a műsorban szerepeltek a Rába néptáncegyüttes szólistái, Stummer Márton gitárművész és Nemes-Jeles Judit fuvolaművész, Ungvári István színművész; meglepetésként a Vaskakas Bábszínház igazgatója, Kocsis Rozi és a Petz Aladár-kórház orvosigazgatója, prof. dr. Oláh Attila a közönség soraiból felállva mondta el tanulságos és emberi gondolatait az életről. Zárásként Pásztor Anna énekes és testvére Gáti Oszkár színésszel együtt adott zenés-verses műsort.

A díjról

A Presztízs-díj komoly szakmai munka alapján, méltó vállalkozásokat, méltó vállalkozókat megvizsgálva adhat példát arra, érdemes keményen, hatékonyan és jól dolgozni. A 17.Presztízs-díjat előkészítő bizottság munkáját sokan segítették. Ez a stáb, akárcsak az elmúlt években, úgy idén is a gazdasági mutatókalapján, támaszkodva a kamara adatbázisára és elemzéseire, az egész megyére kiterjedően készített el egy vállalkozáskutatást. Az összesített eredményeket az alapítók és a kurátorok is megtekintették, majd szavazással választották meg 2018 Presztízs-díjasait.

Dátum

2018. november 18.

Cimke

Újság

Facebook

TÉRKÉP

GDPR - © 2019 Copyright. Designed by Met-Na