HÁROM GENERÁCIÓ
A FÉMFORGÁCSOLÁSBAN

Jármű és gépipari alkatrészek gyártása,  fém megmunkálás,  felületkezelés, készülékek gyártása

In memoriam Nagy Béla

1954-ben született Veszkényben. A kapuvári szakmunkásképző iskolában fémforgácsoló területen esztergályos szakmában 1971 ben szerzett szakmunkás oklevelet, majd a csornai gimnáziumban 1973-ban leérettségizett. Tanulmányai befejezése után 1971-től 1981-ig az akkori Rába Magyar Vagon- és Gépgyár kapuvári gyáregységében dolgozott. A kiváló szakmai tapasztalatok birtokában a Mezőgépgyár szárföldi melléküzemében folytatta pályafutását 1986-ig. 1984-től másodállásban esztergályos kisiparos lett. Szakmai rátermettsége, nagy önbizalma bátorságot adott ahhoz, hogy önállóan szervezze további megélhetési és szakmai pályafutását saját telephelyén. 1986-tól főállású egyéni vállalkozó. 1990-ben a szakma kiváló mestere címét kapta. A Mezőgép folyamatos megrendeléseivel biztosította a cég fejlődését, valamint főállásúvá válását. Ezután váltás következett, amikor nemcsak a Mezőgép, hanem gyakorlatilag az egész magyar ipar összeomlott. A rendszerváltozást követően az országba külföldi befektetők áramoltak, a magyar iparos gyorsan magára talált. Új megrendelői az országba betelepült német vállalatok és a Rába Rt. gyára lettek. A jelenlegi cégformát 1997-ben a MET-NA Kft megalakulásával érte el. Az irányítása alatt a cég 2011-re 120 fő létszámra bővült és az alapterület egy 2001-ben alapított új területen 7000m2 –re bővült.

Üzleti kapcsolatain túlmutatóan a Rábaközi Térségnek, a megyei Kereskedelmi és Iparkamarának és a megye kézművességének is elismert, megbecsült személye volt. Több mint száz családot juttatott kenyérkeresethez a Rábaközben, példaértékűen fejlesztett és működtetett üzemében. Nagy Béla szakmunkásból a családi középvállalkozás motorjává vált. Nagyszerű életművet alkotott. A gazdasági tevékenységén túl, társadalmi felelősségvállalása is példamutató. Életpályája példaként szolgálhat minden embernek, minden fiatal szakmunkásnak is. Elkötelezett, aktív kamarai tag volt 1994 óta. Szabadidős és szakmai programok szervezésével tartott kapcsolatot a kézműves tagozat tagjaival és a gépiparosokkal. Mindig volt tapasztalat, amit megoszthattak egymással. Felelős cégvezető volt. Nagy aktivitással, önzetlen, közösségi emberként társadalmi tisztséget is vállalt a kézműipari tagozatban elnökségi tagként. Nemcsak szervezte, de számos kamarai rendezvényt, szakmai utat szponzorálta is.

nagy-bela.jpg

Nagy Béla a MET-NA Kft. tulajdonos ügyvezetője 2011.október 11-én hajnalban távozott az élők sorából.

nagybela.jpg

Nagy Béla, mint veszkényi születésű lakos a cégalapításon túl egyben nagy lokálpatrióta is volt egész életében. Hőn szeretett szülőfalujában jelentős anyagi támogatásban részesítette a helyi általános iskolát-óvodát, sportot, kulturális életet, dalkört, egyházat. Nem utolsó sorban a Veszkény történetét leíró könyv megjelentetésének teljes költségét vállalta. Viszonylag rövid élete során hatalmasat alkotott. Szerette az embereket, élt-halt szülőfalujáért. Cége számos család megélhetését biztosította és biztosítja a jövőben is. Szerteágazó emberi kapcsolatai révén nemcsak a Rábaközben, hanem távolabbi helyeken, nemcsak üzlet és kortársai, hanem a megye távolabbi pontjain is ismerték és reménykedtek gyógyulásában. Nagy Béla nős, családos Apaként 2 gyermeket nevelt, melyek közül fiú gyermeke viszi tovább a cég vezetését.

Emlékét szívünkben őrizzük

Halálhíre megrendített mindenkit, aki ismerte és szerette őt.

Facebook

TÉRKÉP

GDPR - © 2021 Copyright. Designed by Met-Nainfoblokk